AANVRAGEN

Wilt u kijken of u in aanmerking komt voor een donatie van Elise Mathilde? Doorloop onze aanvraagprocedure. Aan de hand van richtlijnen en een vragenlijst kunt u al snel zien of u in aanmerking komt.

Bent u al geregistreerd en wilt u direct inloggen om uw aanvraag in te zien,
aan te passen of af te ronden? Log dan direct in.

in 5 stappen aanvragen

1

Step one
Step one

Lees de
richtlijnen

2

Step two
Step two

Vul de
vragenlijst in

3

Step three
Step three

Registreer
en log in

4

Step four
Step four

Vul uw
aanvraag in

5

Step five

Beoordeling
Elise Mathilde

Let op de inleverdatum: tijdens onze vergaderingen beoordelen wij alleen de aanvragen die op tijd zijn ingediend.

Vergaderdata 2024

 • 13 februari

  laatste inleverdatum aanvragen:

  * 17 januari

 • 22 april

  laatste inleverdatum aanvragen:

  * 20 maart

 • 19 juni

  laatste inleverdatum aanvragen:

  * 22 mei

 • 1 oktober

  laatste inleverdatum aanvragen:

  *4 augustus

 • 28 november

  laatste inleverdatum aanvragen:

  * 30 oktober

*laatste inleverdatum aanvragen

Richtlijnen

Stichting Elise Mathilde Fonds geeft steun aan instellingen die een algemeen sociaal, cultureel of ideëel doel nastreven, waardoor de maatschappijstructuur wordt verbeterd/verstevigd en waarbij de inzet van vrijwilligers een must is en de aanvrager zonder winstoogmerk opereert. Stichting Elise Mathilde Fonds geeft ook steun op het vlak van ontwikkeling en beheer van de natuur. Incidenteel wordt er een bijdrage geleverd aan de aanschaf van professionele muziekinstrumenten of museale kunstvoorwerpen. Stichting Elise Mathilde Fonds geeft geen giften voor exploitaties.

Stichting Elise Mathilde Fonds richt zich op rechtspersonen (stichtingen/verenigingen) die statutair gevestigd zijn in de regio Utrecht en Rotterdam, tenzij van landelijk belang. Voor hulp aan zwakkeren in de maatschappij steunt Stichting Elise Mathilde Fonds initiatieven door heel Nederland.

De stichting ontvangt jaarlijks circa 1.000 aanvragen. De bedragen die toegekend worden variëren tussen € 500 en € 5.000 per project. Per jaar keert Stichting Elise Mathilde Fonds ruim € 2 mln. uit aan goede doelen.

Regio Utrecht: Bunnik, De Bilt, De Meern, Groenekan, Houten, Maartensdijk, Maarssen, Vleuten, IJsselstein, Zeist.
Regio Rotterdam: Barendrecht, Berkel en Rodenrijs, Cappelle aan den IJssel, Hoogvliet, Maassluis, Pernis, Rhoon, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen.

Voor Stichting Elise Mathilde Fonds is het van belang dat er door de aanvrager meerdere fondsen worden aangeschreven. Kijk op de website www.fondsenutrecht.nl voor de verschillende fondsen in Utrecht. En de aanvraag moet minimaal drie maanden vóór de start van het project ingediend zijn. Elke instelling kan 1x per kalenderjaar een aanvraag doen.

Vragenlijst

Doorloop de korte vragenlijst om te zien of u in aanmerking komt voor het indienen van een aanvraag.